Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

ΟΣΙΑ ΜΕΛΑΝΗ Η ΑΟΡΑΤΟΣ

Καταυγασθείσα την ψυχήν φρυκτωρίαις,
του αναλάμψαντος ημίν εκ Παρθένου,
εν αρεταίς διέλαμψας Πανεύφημε,
πλούτον γάρ σκορπίσασα,
επί γην εφθαρμένον,
εναπεθησαύρισας τον ουράνιον πλούτον,
και εν ασκήσει έλαμψας φαιδρώς,
Όθεν Μελάνη, σε πόθω
Έριξες το μελάνι σου οσία
και φανερώθηκε η θεά μας
αντί για ροζ κατάμαυρη
και συ έγινες αόρατη
...
31 Δεκεμβρίου
με το παλιό ημερολόγιο
της Οσίας Μελάνης
που εορτάζουν οι σουπιές
...
Υ.Γ. Πρόσεχε τα ρεύματα γιατί η πλευρίτιδα καραδοκεί...
.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"... του αναλάμψαντος ημίν εκ Παρθένου... ";;;

"... παλιό ημερολόγιο... ";

Δεν καταλαβαίνω.

Αόρατη Μελάνη είπε...

(βαθύς αναστεναγμός)

Μα όλα πρέπει να σας τα εξηγώ εγώ;

Ο Μέγας Αρχιεραπόστολος Αεροστατικός αναφέρεται στην μνήμην της Οσίας Μελάνης, που εορτάζεται σήμερα 31 Δεκεμβρίου στο χριστιανικό εορτολόγιο, δηλαδή το τρέχον ισχύον ημερολόγιο των λεγόμενων δυτικών χωρών.

Η οσία Μελάνη είναι αυτό που λέμε Υπεραγία, δηλαδή είναι αγία σε περισσότερες από μία θρησκείες. Πολλοί άγιοι του χριστανικού εορτολογίου είναι στην πραγματικότητα άγιοι της δικής μας θρησκείας ήτινες παρεισέφρυσαν εις τον χριστιανισμόν προκειμένου να καταλύσουνε τη θρησκεία των αλλοπίστων.

Η Μεγάλη Αρχιέρεια της θρησκείας μας εκ παραδόσεως ονομάζεται πάντοτε Μελάνη. Η σημερινή αρχιέρεια (εγώ δηλαδή) είναι μετουσίωση της Οσίας Μελάνης της επονομαζομένης και Αοράτου, η ψυχή της οποίας μεταγγίζεται από αρχιέρεια σε αρχιέρεια δια της ψυχοσμώσεως. Όταν έρθει η στιγμή της μεταστάσεως της προηγούμενης αρχιέρειας εις τους Ουρανίους Λειμώνας, η ψυχή της μεταγγίζεται εις τελετουργικόν δοχείον και στη συνέχεια μεταλαμπαδέυεται στην επόμενη αρχιέρεια, στη διάρκεια μυστικής τελετής, παρουσία μόνο των αρχιερέων (η τελετή αναμεταδίδεται μέσω δορυφορικής τηλεόρασης εις άπαντας τους πιστούς δέκτας).

Το χριστιανικό απολυτίκιο που αναγνώσατε είναι προφανώς κρυπτογραφημένον και χρήζει μυστικοπαθούς ερμηνείας, η οποία δεν είναι της παρούσης διότι τώρα πρέπει να οργανώσω το όργιο της εορτής μου.

Χιόνια πολλά!

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Μεγάλη η Χάρη της! Αμήν!