Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008

Το τροπάριο του Γαλάζιου Μονόκερω

Αγαπητά μου πουλάρια,

το ιερό τροπάριο που θα ακούσουμε σήμερα εκφράζει την ανησυχία ενός πιστού μπροστά στις αμφιβολίες που κατά καιρούς δοκιμάζουν την πίστιν όλων μας. Η εξαφάνιση του Γαλάζιου μονόκερω και η δραματική του αναζήτηση κατά βάθος συμβολίζει την πορεία του ανθρώπου από την Πτώση στην Εξύψωση. Ο Μονόκερως όπως καλά γνωρίζουμε είναι Αόρατος. Ως εκ τούτου μπορεί να καταστεί θεατός μόνο με το βλέμμα της Αληθινής Πίστης.

Η συμβολική απώλεια του γαλάζιου μονόκερω, του Μεγάλου Πατέρα Πάντων των Πώλων και Ιερού Συντρόφου της Ροδόχροης Θεάς, απεικονίζει γλαφυρά την απώλεια της πίστης που απειλεί κάθε πουλάρι όταν ξεστρατίζει από την Αγέλη. Η αναζήτησή του εκφράζει την αγωνία και τη λαχτάρα για την επιστροφή στην Αληθινή Πίστη.

Δεδομένου δε ότι ο αοιδός τυγχάνει άρρην όπως και ο μονόκερως που αναζητά απελπισμένα και που εξυμνεί ως ύψιστη και μοναδική του αγάπη, το τροπάριο συνιστά παράλληλα φόρο τιμής στην ομοφυλοφιλία, καθαγιασμένη από τη θρησκεία μας όπως και κάθε μορφή σεξουαλικότητας, ευλογηθείσα προ πάντων των αιώνων από το θεϊκό ζεύγος.

Υμνείτε το Κέρατο του Πανάγιου Μπλε Μονόκερω!


Get Your Own Player!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει η θρησκεία μας!

Μπράβο μπράβο!

Πειραματιζόμενος Πιστός