Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Πρώτη αναθεώρησις του Μονοκερικού Ημεραλογίου

.

Αγαπητοί μου πιστοί,

Κατόπιν τον ζητημάτων ισότιμης αντιμετωπίσεως των πιστών των δύο ημισφαιρίων του πλανήτη μας που εγέρθηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση, κατανόησα την ανάγκην μιας Παγκόσμιας Μεταρρύθμισης. Ήταν φανερό ότι δεν είναι δυνατόν να καλείται Ανθοφορία μια εποχή που φέρει άνθη μόνο σε ένα εκ των δύο ημισφαιρίων του κόσμου μας. Τέλεσα τελετήν τελετουργικήν ζητώντας φώτιση από τη Μεγάλη Θεά μας, προκειμένου να ρυθμιστούν τα σχετικά θέματα του ημεραλογίου του Μονοκερισμού.

Η Θεά μας με σπλαχνίστηκε και μου έστειλε τη φώτιση, ενημερώνοντάς με ότι τα ορθά ονόματα των μεγάλων εορτών έχουν ως εξής:

Ρόδινη ή Ροζ Ισημερία (πρώην Φυλλοροϊκή Ισημερία του μονοκερισμού, συμβατικώς καλούμενη φθινοπωρινή εις το βόρειον ημισφαίριον, γνωστή και ως ισημερία του Σεπτεμβρίου, ορθότερα καλούμενη νοτία ισημερία, southward equinox).

Ιώδες ή Μωβ Ηλιοστάσιο (πρώην Θαλπωρικόν Ηλιοστάσιον του μονοκερισμού, συμβατικώς καλούμενο χειμερινό εις το βόρειον ημισφαίριον, γνωστό και ως ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου, ορθότερα καλούμενο νότιο ηλιοστάσιο, southward solstice).

Κυανή ή Μπλε Ισημερία (πρώην Ανθοφοριακή Ισημερία του μονοκερισμού, συμβατικώς καλούμενη εαρινή εις το βόρειον ημισφαίριον, γνωστή και ως ισημερία του Μαρτίου, ορθότερα καλούμενη ως βορεία ισημερία, northward equinox).

Χλωρό ή Λαχανί Ηλιοστάσιο (πρώην Οκνηριακό Ηλιοστάσιο του μονοκερισμού, συμβατικώς καλούμενο θερινό εις το βόρειον ημισφαίριον, γνωστό και ως ηλιοστάσιο του Ιουνίου, ορθότερα καλούμενο βόρειο ηλιοστάσιο, northward solstice).

Τα ονόματα των εποχών μεταβάλλονται αντιστοίχως σε:

Ρόδειο ή Ροζ εποχή (φθινόπωρο στο βόρειο ημισφαίριο - άνοιξη στο νότιο)

Ιώδειο ή Μωβ εποχή (χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο - καλοκαίρι στο νότιο)

Κυάνειο ή Μπλε εποχή (άνοιξη στο βόρειο ημισφαίριο - φθινόπωρο στο νότιο)

Χλώρειο ή Λαχανί εποχή (καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο - χειμώνας στο νότιο)

Διαλογίστηκα επίσης πάνω στο θέμα του ορθού προσανατολισμού των παγκοσμίων χαρτών. Μιλάμε μου έβγαιναν καπνοί απ' τ' αυτιά ένα πράγμα! Λοιπόν κατόπιν ωρίμου σκέψεως, εκεί που καθόμουνα μου ήρθε μια φλασιά (επιφοίτηση).

Λοιπόν:

Οι χάρτες δεν πρέπει να έχουν ούτε τον βόρειο ούτε τον νότιο πόλο προς τα πάνω. Για να μην αδικείται κανείς, πρέπει να τους κρεμάμε ΠΛΑΓΙΑ!

Ιδού ο παγκόσμιος χάρτης με τον ορθό προσανατολισμό:Το ιδανικό βέβαια είναι να γυρίζει ο χάρτης διαρκώς γύρω γύρω, για να μην αρχίσουνε τώρα οι ήπειροι να τσακώνονται ποια θα μπει πάνω-πάνω, αλλά υπάρχουν τεχνικά κωλύματα στην εκτέλεση αυτού του σχεδίου. Οι επιστήμονες εξέφρασαν ανησυχίες για την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων που θα επιχειρήσουν να κοιτάξουν έναν διαρκώς κινούμενο χάρτη. Έως ότου ολοκληρωθούν οι μελέτες πάνω στο θέμα, βολευτείτε με τον ξαπλωτό.

Αν δυσκολεύεστε να τον συνηθίσετε, μπορείτε στην αρχή να τον κοιτάζετε ξαπλωμένοι κι εσείς στο πλάι, στο δεξί ή στο αριστερό πλευρό, ανάλογα σε ποιο ημισφαίριο βρισκόσαστε. Καλύτερα να ξαπλώνετε με παρέα, για να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να κατανοήσετε τον χάρτη μέσω της Ρόδινης Θείας Φώτισης.

.

*Οι ονομασίες βόρεια και νότια ισημερία, καθώς και οι ονομασίες βόρειο και νότιο ηλιοστάσιο, είναι μεταφράσεις των αντίστοιχων αγγλικών όρων και αναφέρονται στην φαινόμενη πορεία του ήλιου την εποχή των αντίστοιχων ισημεριών και ηλιοστασίων.

.

8 σχόλια:

toomanytribbles είπε...

προβληματίστηκες πολύ.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Φυσικά! Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά στο Δόγμα! Βρίσκουνε μετά πάτημα οι εχθροί μας και λένε ότι η θρησκεία μας δεν είναι επιστημονική!

Ακούς εκεί πράματα!

Ανώνυμος είπε...

Υποκλίνομαι!

Επιτέλους μία θρησκεία που αφουγκράζεται τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων και τα λύνει με τρόπο απλό και κατανοητό.

Έχετε τηλέφωνο;

Αναζητητής

aerostatik είπε...

μήπως πρέπει να υιοθετήσουμε το νέο ημερολόγιο στις ημερομηνίες των αναρτήσεων για να δίνουμε το καλό παράδειγμα ?

Αόρατη Μελάνη είπε...

@Ανώνυμε,

και τηλέφωνο έχουμε, και νερό, και φως, και οικόπεδα με δόσεις και ευκολίες πληρωμής.

Αόρατη Μελάνη είπε...

@Αεροστάτικ,

το έχω σκεφτεί και εγώ. Άμα ξέρεις τρόπο να πειράξεις τις ρυθμίσεις του γκούγκλη ώστε να βάζει την ημερομηνία που εμείς θέλουμε, κάν' το με τις ευλογίες μου.

Εγώ προς το παρόν προσεύχομαι για να γίνει εκ θαύματος, αλλά οι προσευχές μου δεν λένε να εισακουστούν.

Άβυσσος η θέλησης της Θεάς μας!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα μπορούμε να πηδάμε κάθε μέρα με το νέο ημεραλόγιο;

Μπερδεμένος Πιστός

Άθεος είπε...

Μωρέ δεν πα να πηδάς… εσύ θα κουραστείς!
Εγώ θέλω να πω για τον προσανατολισμό της υδρογείου!
Έχω ακούσει ότι πολλοί στην Αυστραλία βάζουν την υδρόγειο ανάποδα για να είναι αυτοί από πάνω!
Έχει σημασία ποιος είναι από πάνω, Μεγαλειοτάτη;