Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Βορεία ισημερία (η συμβατικώς καλουμένη και εαρινή ισημερία εις το βόρειον ημισφαίριον)

.

Πιστοί πώλοι, κέλητες και φοράδες της Ροδόχροης Αγέλης, ευλογητοί εστέ!

Το λοιπόν επειδή οσονούπω σκάει μύτη η Ανθοφοριακή Ισημερία (η συμβατικώς καλούμενη εαρινή εις το βόρειον ημισφαίριον, ορθότερα γνωστή ως βορεία ισημερία, northward equinox, διότι η ισημερία αυτή σημειώνεται όταν η φαινομένη τροχιά του ήλιου έχει κατεύθυνση προς βορράν)*, καλόν είναι οι πιστοί να ετοιμάζονται για τους μεγάλους εορτασμούς της Ανθοφορίας.

Η ιερά λειτουργία θα λάβη χώρα εις τον ιερόν ναόν μας, στο γνωστό μέρος, το οποίο δεν μπορώ να σας αποκαλύψω, διότι οι εχθροί μας καραδοκούν δια να μας εξοντώσουν. Αν έχετε γνήσια πίστη, η Θεά θα σας επισκεφθεί στα όνειρά σας και θα σας αποκαλύψει τον μυστικό τόπο.

Αν δεν έχετε γνήσια πίστη, βολευτείτε με μια γιαλαντζί λειτουργία μεταξύ φίλων. Μην παραλείψετε τα καθαρτήρια λουτρά πριν και μετά τις τελετές, δια λόγους υγιεινής και ευοσμίας. Τα προφυλακτικά ει δυνατόν να είναι χρώματος ροζ. Ιερή βυσσινάδα μπορείτε να προμηθεύεστε δωρεάν την ημέρα εκείνη σε όλα τα πρατήρια του χορηγού μας (ΕΠΣΑ) με μια απλή δήλωση πίστης.

Enjoy!


*Η διευκρίνισις προστέθηκε κατόπιν φωτισμένης επισήμανσης του τέκνου μας toomanytribbles και διορθώθηκε κατόπιν υποδείξεως Ανωνύμου Πιστού.

.

4 σχόλια:

helensotiriadis είπε...

στη νότια ημισφαίριο δεν έχουμε πιστούς; εκεί η ησιμερία δεν είναι εαρινή.

Αόρατη Μελάνη είπε...

Τέκνον ΠάραΠολλάΤρίβλια, η παρατήρησή σου είναι ορθή. Ο τίτλος μπήκε για λόγους συμβατικούς, για να διευκολύνει τα συγχισμένα πνεύματα που αναζητούν το αληθινό φως δια μέσου του σκότους, διότι δυστυχώς στη χώρα που ζούμε ισχύει ακόμη επισήμως αυτή η ονομασία.

Επιβάλλεται ωστόσο να γίνει μια διευρίνιση στον τίτλο, πράγμα που θα κάνω τώρα αμέσως.

Είθε η Θεά μας να σε φωτίζει πάντα!

Ανώνυμος είπε...

"... northward equinox, διότι ο ήλιος ευρίσκεται εις το ψηλότερο σημείο της προς βορράν φαινομένης τροχιάς του"

Εεε;

Mhpos to mplekete me to therino hliostasio?

Αόρατη Μελάνη είπε...

Ανώνυμε Πιστέ,

Η Θεά σε φώτισε! (ευτυχώς, διότι τώρα τελευταία, η φώτιση εδώ κάνει διακοπές ρεύματος). Η παρατήρησή σου ελήφθη υπόψιν και έγιναν οι σχετικές διορθώσεις.